IT-AVDELNINGENS DOKUMENTATIONSWEB

swedish english

<Tillbaka till innehållsförteckning


Tipsa en användare om sidan

Sök bland manualerna i denna grupp:

Installera Box Sync

Om du inte hittar Box Sync på din dator enligt bilderna nedan, så behöver du först installera det. Vi har paketerat Box Sync så att det går enkelt att installera på din CDA-dator:

Hur du använder Box med klientprogramvara för synkning av filer (CDA)

Starta Box Sync genom att gå ner i högra hörnet på din skärm och klicka upp "Show hidden icons". Där skall du finna ikonen för Box Sync, som vid första start är grå. Detta för att du ännu inte är inloggad i klienten.

Högerklicka på ikonen och klicka därefter på "Log in to Box Sync".

Du får nu upp följande ruta. Logga in med ditt förnamn.efternamn@chalmers.se. Om du vet att du inte har det formatet på din epost-adress skall du logga in med ditt CID@chalmers.se. Ring oss på supporten (ankn 6600) om du är osäker.

Du kommer få upp följande ruta där du skall ange vilken högskola/universitet du tillhör. Skriv in Chalmers. Klicka vidare och bekräfta på knapparna att det är Chalmers du skall använda när du loggar in.

Nu kommer du få upp samma inloggningstjänst som man brukar få upp på olika Chalmers-tjänster. Logga in med ditt Chalmers-ID (CID) och ditt CID-lösenord.

Har du skrivit in allt rätt enligt instruktioner ovan kommer Box Sync att logga in på ditt konto och börja scanna av om det finns något att synkas. Den lilla ikonen nere till höger kommer bli blå när du loggat in.

När den är klar kommer det att stå "Synced" enligt bilden ovan.

Om man inte hittar något i sin Box Sync-folder

Om din katalog för Box Sync är tom kan det vara så att det inte finns något valt att synkronisera ner på datorn. Då måste man logga in i webbgränssnittet och markera det som man vill synkronisera från "molnet" ner till din dator. Följ instruktionerna nedan för att göra detta. Programmet Box Sync är ett program vars enda uppgift att är ladda ner eller ladda upp filer som är valda för synkronisering. Själva Box.com är en molnlagringstjänst, Box Sync är ett program.

Öppna en webbläsare (exempelvis Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari, Chrome) och gå till adressen http://chalmersuniversity.box.com

Följande sida kommer att komma upp, klicka på "Continue". Precis som när du loggar in med Box Sync-klienten kan du behöva identifiera dig och söka på Chalmers i listan, och logga in med ditt Chalmers-konto. Samma dialogrutor kommer dyka upp som ovan.

När du väl är inloggad kommer du se allt du har lagrat på ditt Box-konto.

Följande ruta kommer att dyka upp, klicka på "Sync Folder".

När vald katalog har markerats för synkning kommer en blå symbol dyka upp nere i vänstra hörnet av katalog-ikonen. om Box Sync-klienten är igång på din dator kommer den inom en snar framtid känna av detta och börja synkronisera (ladda hem) katalogen och dess innehåll ner till din dator.

Need to change login provider?

Tipsa en användare eller kollega!

Enter value: Captcha

Om du vill tipsa en kollega om den här sidan, fyll i captchan ovan för att komma fram till e-post formuläret.