IT-AVDELNINGENS DOKUMENTATIONSWEB

swedish english

<Tillbaka till innehållsförteckning


Tipsa en användare om sidan

Sök bland manualerna i denna grupp:

Från och med 1 februari 2019, kommer inloggning på eduroam med kontonamn/lösenord på CDAv2 Windows system att börja ersättas med automatisk inloggning. Inloggning till eduroam kommer att ske automatiskt och man behöver inte uppge något lösenord. Detta gäller endast CDA Windows 10.

Autentisering till Eduroam på CDA Windows 10

Detta gäller endast personal med CDAv2 Windows 10 datorer. Övriga CDA och icke-CDA använder fortfarande konto och lösenord för inloggning

Alla användare kommer att få ett personligt certifikat (vilket är en dokument som kan identifiera någon kryptografiskt) och detta laddas automatiskt ned till din dator nästa gång du loggar in (men din dator måste vara ansluten till campusnätverket, antingen direkt eller genom att använda VPN).

Detta certifikat är giltigt för ett år i taget och förnyas automatiskt när det är ett par veckor kvar.

När certifikatinloggning är aktiverat på din dator kan du inte längre logga in med kontonamn och lösenord till eduroam på denna dator. På dina andra datorer så måste du fortsätta använda kontonamn och lösenord för att ansluta till eduroam.

Säkerhet

Den nya metoden med certifikat är mycket säkrare än den gamla metoden eftersom ingen inloggningsinformation skickas okrypterat över nätverket.

Se även:

Se även ansluta till eduroam på en icke-CDA windows 10.

Ansluta till eduroam med lösenord på Windows10

Allmänt

 • Eduroam är det trådlösa nätet för studenter och anställda på Chalmers, och är ett samarbete mellan högskolor och universitet världen över för att underlätta nyttjandet av varandras trådlösa nätverk. Detta innebär att studenter och anställda som besöker andra högskolor och universitet enkelt kan logga in med sitt användarnamn och lösenord från sitt hemuniversitet.

Ansluta till Eduroam

 • Klicka på symbolen för trådlösa nätverk i aktivitetsfältet längst ner till höger på skärmen.
 • Klicka på Eduroam och tryck på Connect.
 • Du kommer nu få upp ett inloggningsfönster där du ombeds att skriva in dina inloggningsuppgifter. Skriv in dina inloggningsuppgifter på följande sätt:
    Username: cid@chalmers.se

    Password: ditt cid lösenord
 • Klicka OK för att koppla upp dig till eduroam

Tipsa en användare eller kollega!

Enter value: Captcha

Om du vill tipsa en kollega om den här sidan, fyll i captchan ovan för att komma fram till e-post formuläret.