IT-AVDELNINGENS DOKUMENTATIONSWEB

swedish english

<Tillbaka till innehållsförteckning


Tipsa en användare om sidan

Sök bland manualerna i denna grupp:

File00 och SOL

File00 och SOL är de utrymmen som ligger på Chalmers gemensamma filservrar, både för hemkataloger och gruppgemensamma kataloger. För åtkomst för dessa utrymmen utanför Chalmers nätverk krävs VPN.

Användningsområdet lämpar sig bäst för stora filer och datamängder. Systemet säkerhetskopieras varje natt och man kan själv komma åt gamla filversioner från dagen innan genom katalogen My_Areas

Box

Box är Chalmers tjänst för molnlagring och avser för anställda och studenter. Övriga molntjänster ska inte användas då de inte är avtalade eller kvalitetssäkrade av Chalmers. Sekretessbelagda dokument och liknande bör inte sparas på Box.

Användningsområdet lämpar sig för lagring av vanliga dokument, och passar de flesta medarbetare på Chalmers. Du kan själv dela ut behörigheter till arbetsgrupper, kollegor och utomstående. Vid misstag av raderade filer/kataloger kan du själv återställa dessa, då återställningstillfället finns tillgänglig i 14 dagar.

Externa hårddiskar/NAS

Externa hårddiskar och NAS är inte att föredra, särskilt om man använder dessa som en backuplösning. Extern media kan haverera, förläggas eller bli stulna och dessutom uppstår dolda underhållskostnader. Det är din skyldighet att följa informationsföreskrifterna om hur ställningstagandet är för respektive anställd eller motsvarande på Chalmers.

Tipsa en användare eller kollega!

Enter value: Captcha

Om du vill tipsa en kollega om den här sidan, fyll i captchan ovan för att komma fram till e-post formuläret.