IT-AVDELNINGENS DOKUMENTATIONSWEB

swedish english

<Tillbaka till innehållsförteckning


Tipsa en användare om sidan

Sök bland manualerna i denna grupp:

Skype for Business (Windows)

Tjänsten tillgodoser ett sätt att kommunicera via snabbmeddelande/chatt, ljud och video samt att kunna dela dokument och filer i realtid. Detta går inom snar framtid även att göra med externa deltagare såsom MSN-användare och andra företag och organisationer som har en likadan produkt, och som inleder samarbete med Chalmers. Numera används även namnet "Skype for Business" (vilket inte är samma som Skype) och "Lync" - det är samma program.

När du har en CDA dator räcker det att du har lagt upp ditt email konto i Outlook för att inställningarna för Skype for Businessska vara klara. Första gången du ska använda Skype for Business, gå till Startmenyn på din dator (längst ned i vänstra hörnet på skärmen), i sökfältet skriver du "Skype for Business". Klicka på "Skype for Business" i menyn som dyker upp. Därefter kommer du automatiskt att bli inloggad, du kommer även att bli ombedd att starta om Skype for business så att det ändras och blir Skype for Business, gör det.

I fortsättningen när du loggar in på din dator och startar Skype for Business ska du automatiskt bli inloggad (ej behöva fylla i användarnamn och lösenord).

Vad är det för skillnad mellan chatt och webbkonferens?

Snabbmeddelande görs via en klient som installeras som heter Skype for Business. Denna finns även för Mac. I klienten väljer man vilket sätt man vill kommunicera, snabbmeddelande, ljud eller video. Video kräver en webkamera och ljud kräver mikrofon och högtalare. Det går också att skicka över filer samt samarbeta med andra via ett delat skrivbord.

Vad är Livemeeting?

Livemeeting är ett separat program som möjliggör webkonferenser och att kunna arbeta i samma dokument eller program, med en eller flera interna eller externa deltagare. Förslagsvis mailas Livemeeting-inbjudningar via Outlook precis som en mötesinbjudan. Deltagaren ansluter sedan till samma konferens via en länk i mailet.

Kan jag nå externa användare?

Företag som har en liknande produkt kan kommunicera med Chalmers.

  • På CDA Windows finns Skype for Business installerat som standard. Du hittar Skype for Business på Start menyn.
  • Om du har problem med att logga in på Skype for Business kontakta servicedesken för hjälp.

Tipsa en användare eller kollega!

Enter value: Captcha

Om du vill tipsa en kollega om den här sidan, fyll i captchan ovan för att komma fram till e-post formuläret.