IT-AVDELNINGENS DOKUMENTATIONSWEB

swedish english

<Tillbaka till innehållsförteckning


Tipsa en användare om sidan

Sök bland manualerna i denna grupp:

Ansluta nätverkskabel

För att ansluta dig mot Chalmers fasta nätverk behöver du en nätverkskabel. Om du saknar kabel eller din kabel är trasig kan du be ITA om en ny nätverkskabel.

Hitta ett uttagsnummer i ditt kontor och anslut nätverkskabelns ena ände I väggen. På bilden nedan är uttagen raka. I ditt fall kan bokstäver och siffror variera, uttaget kan även vara vinklade neråt eller bredvid varandra.

Hitta nätverksporten på din dator. Bilden nedan visar en Hewlett-Packard. Placeringen kan skilja sig åt mellan olika datormodeller.

Anslut nätverkskabelns andra ände till datorn. Nätverksporten visar att du har kontakt med nätverket och att det går trafik genom att lamporna lyser eller blinkar. Om du använder dig av en Macbook AIR/PRO finns inte dessa lampor.

Starta om datorn, om allt fungerar som det ska ska kommer du att tilldelas en IP-adress. I detta fall 129.16.171.251 I ditt fall kan siffrorna variera. Men det ska börja med 129.16... om du är på Chalmers.

Använder du en Macbook AIR/PRO klicka på klockan när datorn efterfrågar användarnamn/lösenord tills du ser en IP-adress.

Tipsa en användare eller kollega!

Enter value: Captcha

Om du vill tipsa en kollega om den här sidan, fyll i captchan ovan för att komma fram till e-post formuläret.