IT-AVDELNINGENS DOKUMENTATIONSWEBbara it.portal.chalmers.se

swedish english

<Tillbaka till innehållsförteckning


Tipsa en användare om sidan

Sök bland manualerna i denna grupp:

Vad är CDA

Chalmers Datorarbetsplats (CDA) är Chalmers standardiserade plattform för datorer som är supportade av IT Avdelningen. Finns i tre varianter: Windows 10, Linux och Mac. (För telefoner och plattor finns en enklare variant av CDA för Android och iOS.)

Datorn levereras färdiginstallerad med operativsystem och grundläggande office-programvara samt webbläsare. En särskilld Chalmers-meny innehåller funktioner för att ansluta till skrivare och gemensamma filkataloger samt länkar till dokumentation

Via appen Software Center (Windows) eller Softwares and Updates (Mac) kan man beställa många vanliga programvaror som sedan installeras med automatik inom ca en timme. Du är även lokal administratör på din maskin och kan fritt installera andra programvaror (gäller ej Linux CDA).

Med en CDA dator så kan Servicedesk ansluta till datorn och avhjälpa problem via fjärrstyrning. Via menyvalet "Mail support" kan man enkelt anmäla problem och alla grundläggande uppgifter om datorn som Servicedesk behöver bifogas automatiskt.

En CDA-dator har full hårdvarusupport i minst 3 år (från leverantör/tillverkare) och användarstöd ingår i ytterligare 1 år efter att supportavtal på maskinen upphört. Aktuella garantivillkor finns på Garanti för CDA-datorer.

IT-avdelningen ser till att maskinen är kontinuerligt underhållen och att säkerhetsuppdateringar etc är installerade och att virusskyddet är aktuellt.

Mer information om specifika modeller, och beställningsformulär, finns på Beställ CDA dator.

För icke-CDA erbjuder vi support till Timtaxa.

Hur ser jag om datorn är CDA?

Om något av dessa är uppfyllda så bör det vara en CDA-dator:

  • Datorn har ett namn som består av bokstaven "C" följt av inköpsår (2 siffror) följt av 4 slumpmässiga bokstäver, exvis C18ANJO
  • Appen "Chalmers Connect" finns installerad. Du kan söka efter denna i sökrutan på startmenyn

Tipsa en användare eller kollega!

Enter value: Captcha

Om du vill tipsa en kollega om den här sidan, fyll i captchan ovan för att komma fram till e-post formuläret.