IT-AVDELNINGENS DOKUMENTATIONSWEBbara it.portal.chalmers.se

swedish english

<Tillbaka till innehållsförteckning


Tipsa en användare om sidan

Sök bland manualerna i denna grupp:

Vad är ett CID?

CID är förkortningen för Chalmers IDentity, en kombination av bokstäver (och ibland siffor) som unikt identifierar en person. Bokstavskombinationen är ofta baserat på personens namn men behöver inte vara det.

Ett CID skrivs alltid med små bokstäver när det används, men när man talar om CID generellt så skrivs det med versaler.

Ditt CID, tillsammans med ditt Chalmers-lösenord, används för att logga in i olika datorer och system. En del system kan kräva att man skriver in sitt CID på ett särskillt sätt och andra kan använda CID men ett särskillt lösenord.

För att byta ditt Chalmerslösenord, se vår snabbguide till PDB.

Kontot (CID) används enbart för att identifiera en person. För att få tillgång till en viss tjänst krävs att du är behörig till tjänsten, vilket i sin tur beror på om du är registrerad som student eller anställd (eller annat). Att "öppna kontot" innebär därför inte att du även kan logga in till de system du önskar.

Hur får man ett CID?

Man tilldelas automatiskt ett CID när man blir anställd eller antagen till program eller kurs vid Chalmers. Elever kan hämta ut lösenord enligt anvinsingarna i Skaffa ett nytt datorkonto. Anställda får lösenordet hos institutionens PDB-registrator.

Nya studenter i grundutbildningen får sitt CID och lösenord vid inskrivningen.

För övriga personer så skapas CID när personen registreras vid Chalmers. Registrering beställs av personens chef (eller motsvarande) och utförs av institutionens PDB-registrator (inte IT-Avdelningen). Se vidare Datorkonto, nyregistrering eller förlängning

Se även

Tipsa en användare eller kollega!

Enter value: Captcha

Om du vill tipsa en kollega om den här sidan, fyll i captchan ovan för att komma fram till e-post formuläret.