IT-AVDELNINGENS DOKUMENTATIONSWEB



bara it.portal.chalmers.se

swedish english

<Tillbaka till innehållsförteckning


Tipsa en användare om sidan

Sök bland manualerna i denna grupp:

Återställning av Zoom licenser för studenter

Du får automatiskt en ny standard-licens för Zoom nästa gång du loggar in i webbportalen (inte i appen) för Chalmers Zoom https://chalmers.zoom.us/.
Gör det bara om du behöver en standard-licens.

Alla licenser är upptagna....

Vi har ett begränsat antal standard-licenser för Zoom, så med jämna mellanrum återvinner vi licenser genom att nedgradera licenserna, främst för studenter, till basic-licens. Med basic-licens kan du delta i möten, men bara hålla möten med 3 eller fler deltagare i 40 minuter.

Nedgraderingen sker sista onsdagen varje månad och ibland även andra onsdagen i månaden ifall det behövs. Ibland genomförs det akuta nedgraderingar ifall alla standard-licenser är slut.

Återaktivera din Zoom-licens

Du får automatiskt en ny standard-licens för Zoom nästa gång du loggar in i webbportalen (inte i appen) för Chalmers Zoom https://chalmers.zoom.us/.
Gör det bara om du behöver en standard-licens.

GU-studenter

Studenter vid Göteborgs Universitet (GU) får inte Zoom-licenser i Chalmers Zoom. Vi hänvisar GU studenter till att använda GU Zoom för att schemalägga möten. Deltagande i ett möte påverkas inte av licenstyp.

Anställda

Licensen tas bort för anställda som inte har något registrerat uppdrag. Kontakta din PDB-registrator om du inte kan aktivera din Zoom-licens.

Account removal.

Accounts that have not been used for 7 months will be deleted.

Vanliga problem

Mitt möte kopplas ned efter 40 minuter
Du behöver återaktivera din standard-licens; logga in på webbportalen (inte i appen) för Chalmers Zoom https://chalmers.zoom.us/ för att automatiskt aktivera en standard-licens. Kontrollera att det inte står BASIC i din profil efter License Type. Om det inte fungerar, kontakta IT-supporten.
"xxx is not a paid user"
Ingen licens är aktiverad. Du behöver aktivera din zoom-licens; logga in på webbportalen (inte i appen) för Chalmers Zoom https://chalmers.zoom.us/ för att aktivera en licens. Om det inte fungerar, kontakta IT-supporten.

Tipsa en användare eller kollega!

Enter value: Captcha

Om du vill tipsa en kollega om den här sidan, fyll i captchan ovan för att komma fram till e-post formuläret.