IT-AVDELNINGENS DOKUMENTATIONSWEBbara it.portal.chalmers.se

swedish english

<Tillbaka till innehållsförteckning


Tipsa en användare om sidan

Sök bland manualerna i denna grupp:

Zoom Webbinar

Webbinar är en tilläggstjänst för anställda som hanteras av ITA. Webbinarlicenser måste bokas i god tid före varje möte eftersom det finns begränsat antal licenser (50 st). I ditt webinar kan du ha upp till 500 deltagare men vi har möjligt att tillfälligt ställa upp ett webinar så det går att ha upp till 1000 deltagare (vi kan bara ha ett sådant stort webbinar vid en och samma tidpunkt).

Webbinar är lämpligt när ett fåtal personer skall presentera inför ett stort antal deltagare. Ett vanligt möte är när alla skall kunna delta. Se en jämförelse mellan webinar och vanligt möte.

Chalmers Zoom ger alla möjlighet att hålla möten med upp till 300 deltagare. Vid behöv kan ITA höja detta till 500 deltagare för den som behöver det.

I ett webbinar är det bara de personer som är registrerade som tillhörande panelen (eller värden) som kan starta sin kamera och dela sin skärm. Man kan ställa in vilka som ska vara med i panelen i inställningarna för mötet innan mötet startar. Tänk på att bocka i Only authenticated users can join meetings (minimum "logged in to zoom") även för webinar, vilket är särskilt viktigt när du har fördefinierat en panel.

Man bör aktivera practice session så går det att testa mötet och starta upp mötet internt för panelisterna innan man öppnar upp för deltagarna (Broadcast). De som står med i panellistan kan då ansluta redan innan mötet.

Starta mötet i god tid innan utsatt tid och verifiera panelen med kameran så att man vet att det är rätt personer. Skulle man ändå gå emot rekommendationen och välja att avaktivera Only authenticated users can join meetings så är det då viktigt att ta bort panelllistan i inställningarna för mötet och vara noga med att verifiera panelen innan mötet startar.

Deltagarna i ett webinar kan inte själva starta sin mikrofon men värden kan välja att aktivera den för enskilda deltagare i mötet eller uppgradera deltagare till panelmedlem så att de även kan dela skärm.

Se även:

Denna guide är en del i en serie guider om Zoom

Tipsa en användare eller kollega!

Enter value: Captcha

Om du vill tipsa en kollega om den här sidan, fyll i captchan ovan för att komma fram till e-post formuläret.